Recenze I Filmový Percy Jackson - Moře nestvůr

22. srpna 2013 v 11:53 | Kane |  Mám přečteno I Recenze
Tak se po dlouhé době hlásím s takovou mini filmovou recenzí na Percyho Jacksona. :) Šla jsem na něj v úterý večer s Kačkou (Hráblíkem). Seděly jsme ve vrchní řadě, sál skoro prázdný, tak to bylo parádní. Nasadily jsme si 3D brýle a už to jelo. :D Myslím, že si dokážete představit ty naše neustále kecy, nadávky, komentování. :D Myslím, že lidé z nás opravdu měli radost. Obzvláště, když se nám povedlo vysypat půlku popcornu na zem. :D

Ale teď k filmu. Dabing se mi docela líbil. :) Až na začátek, kdy se na plátně objevily čtyři malé děti, které prchaly do tábora. Nejdříve jsem vůbec nevěděla, kdo to má být. Až později jsem zjistila, o koho se jedná. Docela se mi líbilo, že se snažili tvůrci vytvořit takové děti, které vypadají přesně jako Luke, Grover atd. Bohužel jsem měla dojem, že jsou spíše starší, než mladší. A ty hlasy byly taky divný. Každopádně mi to nijak celkový zážitek nezkazilo. :)

Co nesmírně oceňuji - humor. Smály jsme se s Kačkou úplně všemu. Párkrát jsem myslela, že se tím popcornem zadusím. Vtipnější bylo, že všichni v sále byli ticho. Jako bychom snad potřebovali k pochopení všeho přečíst knihu. Bylo to divné. Vážně. Já se takhle moc nesměju, ale tohle mi připadalo vtipné od začátku do konce, ti lidé se smějí tedy nejspíš ještě méně než já.

Nedokážu říct, který film byl lepší. Jestli jednička či dvojka. Ale myslím, že na efekty a akce vyhrála dvojka. Tvůrci sice změnili několik věcí, ale mám dojem, že se jim knižní linie docela zachovala. Celkově to jsou jen drobnosti, které nás sem tam šokovaly nebo zvedaly ze židle. :)
Zombie, příšerky byly naprosto úžasně zpracované. Možná jsem si je představovala trochu jinak, ale co na tom. Jen mě trochu štvalo, že místo obrovské lodi nám byla nabídnuta jachta a místo hromad příšer, jen hrstka.

Co se týče herců. Docela se mi nelíbilo, že nám Percyho ostříhali. Stále je krásný, ale ty jeho delší vlasy k němu zkrátka patřily. Annabeth se mi jako blondýna líbila, ale myslím, že hnědé vlasy byly lepší. :) Clarissu jsem čekala trochu jinou, ale myslím, že co se týče povahy, se jim povedla výtečně. :) Lepší herečku by asi najít nemohli.
Bylo tam pár momentů, které mi přišly trochu nedodělané nebo falešné, ale nebylo jich moc. Když to srovnám s knižní verzí, (nebijte mě!) myslím, že film je o něco lepší. :)

Celé tohle je jen můj názor na samotný film. Předlohu jsem četla, mám s čím srovnávat, tak mě za to prosím neodsuzujte. :) Film se mi velice líbil, jen jako každý jiný měl pár hluchých míst. Myslím, že kdo četl předlohu, mohl by být spokojený. :) Ví totiž, co samotná kniha nabízí a nebude čekat něco velkolepého, jako většina recenzentů, která PJ hodnotila. :)
Kane

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Polgara Polgara | Web | 22. srpna 2013 v 15:52 | Reagovat

Na film jsem hodně zvědavá, i když má rozporuplné hodnocení, což si myslím, že je škoda. Ale uvidím, i když tvoje recenze mě přesvědčila o tom, že Percy 2 za návštěvu kina stojí. :-)

2 Kane Kane | Web | 22. srpna 2013 v 16:55 | Reagovat

[1]: Já nevím, co na tom všichni mají. Je to pěkný film - hlavně pro ty, co to četli. :)

3 Vendy Vendy | Web | 24. srpna 2013 v 10:12 | Reagovat

Viděla jsem akorát jedničku, takový příjemný filmeček. Z knih jsem nečetla ani jednu, nějak nestíhám. Ale někde jsem zachytila, že film je lepší než kniha. Tak nevím, je to tak?

4 Jeremiáš Jeremiáš | 30. srpna 2013 v 8:38 | Reagovat

[3]: Toť otázka. Kniha je v některých věcech trošičku naivní ale podává úplnější náhled do Percyho světa.

Jinak zajímavá recenze, Moře nestvůr jsem ještě neviděl a rozhodně to chci napravit.

5 Leslie Leslie | 30. srpna 2013 v 20:57 | Reagovat

Recenze je dobře napsaná, Percyho Jacksona jsem nečetla ani neviděla, tudíš nemůžu říct, nakolik se naše názory liší. :-D Tomu hlavnímu nápadu totiš nějak něvěřím. :D
Do kina se teď chystám na Mortal instrument - kniha se mi sice až tolik nelíbila a když vidím ty herce, mám z filmu ještě větši obavy... No, jestli to uvidíš taky, tak se těším na recenzi. :-)

6 Kane Kane | Web | 1. září 2013 v 14:46 | Reagovat

[3]: Těžko říct. Jak u koho. Já si myslím, že filmy jsou lepší, ale spousta lidí by tvrdila opak. Mně totiž nesedlo, že v knize je Percymu 12 a vlastně jako by roste se čtenáři. :) Ale je dobré to propojit, člověk se v tom pak neztratí a mnohem více se směje. :D

[4]: Tak se pak ozvi, co na to říkáš. :)

[5]: Já jsem myslím nečetla a ani jsem to nezaregistrovala, takže na to do kina nejspíš nepůjdu. Ale napiš, jaké to bylo. :)

7 Darkness ღ Darkness ღ | Web | 7. září 2013 v 21:45 | Reagovat

Na Percym jsem byla a podle mě jsou prostě filmy lepší než knižní předlohy x) Já jsem si na ten kratší sestřih docela rychle zvykla a pořád je to kus ;) :D A Clariss se jim vážně povedla :) Ve filmu ji mám mnohem radši než v knize :D Těším se na další díl, i když si asi dlouho počkám x) A hlavně tam mají úžasné efekty :3

8 Kane Kane | Web | 11. září 2013 v 11:59 | Reagovat

[7]: Jo, souhlasím s tebou úplně ve všem. :D Nakonec jsem si taky zvykla. :) Jen doufám, že film nebude za další dva roky. To už by byl Percy asi dost starej.

9 Slečna H. Slečna H. | 24. září 2013 v 20:59 | Reagovat

Vítam Ťa, Poloboh. Som Hestia, bohyňa rodinného krbu a ochrankyňa rodiny. No tu som slečna H., vedúca Tábora Polokrvných. Čože? Ó áno, som skutočne grécka bohyňa, no dôležitejšie je, kto si ty. Si poloboh. Dieťa boha a smrteľníka. A preto je pre Teba toto miesto najbezpečnejšie. Prečo? On ti ten satyr nič nepovedal?! Máš mocnú auru, Poloboh. Priťahuje príšery ako tú, ktorú si nedávno stretol. Vidím, že máš skutočne veľa otázok, no neboj sa. Všetko sa dozvieš. Musíš byť z tej cesty skutočne unavený. Choď so svojím ochrancom. Satyr Ti ukáže tvoju dočasnú ubikáciu. Budeš bývať v Hermovej ubikácii, kým sa k tebe niektorý z bohov neprihlási. Tak, dosť rečí! Choď preskúmať svoj nový domov. Vítam Ťa v novej rodine!

Zavítaj na novú RPG hru inšpirovanú Percym Jacksonom

http://halfblood-heroes.blog.cz/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny texty (kromě anotací) jsou v mém vlastnictví. Přísný zákaz kopírování veškerých textů a fotografií. Na obrázky, které nejsou moje, stačí kliknout a dostanete se ke zdroji. Pokud naleznete obrázek bez zdroje, prosím, napište mi, pokusím se ho doplnit. Děkuji.
Kane