"Gif recenze" I Padesát odstínů šedi - temnoty - svobody

20. července 2013 v 15:48 | Kane |  Mám přečteno I Recenze
Autorka: E. L. James
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 512, 656, 650
Díl: první, druhý, třetí

Když odhlédnu od faktu, že to bylo naprosto nereálné, tak se mi to vlastně i líbilo. Ty erotické scény nejsou zrovna dvakrát světové, jak Christianova povaha slibuje. A jsem za to asi i ráda, myslím, že bych nějaký sadismus nezvládla. Každopádně ani tak to za moc nestálo. Chvilkama, jak už to bylo opravdu pořád dokola, jsem už měla dojem, že to začnu přeskakovat. Kolikrát jsem chtěla přeskočit i samotný děj, protože to bylo neustále dokola. Hádka, sex, usmíření, pohoda. Jak zaseknutá gramofonová deska. Je to takové odpočinkové a oddechové čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Několikrát jsem byla naprosto šokována, smála jsem se, byla naštvaná apod. To mě překvapilo asi nejvíce, nečekala jsem od knih vůbec nic. Myslela jsem, že to budou braky, které se nebudou dát číst. Ale dá se to. Myslím, že pokud od toho lidi moc nečekají, bude se jim to líbit i přes nereálnost, stereotyp a další věci, které mě i ostatní pobuřovaly.
Myslím, že nejlepší jsou asi první a druhý díl. Třetí už je trochu slabší. Bolela mě z toho všeho hlava a už jsem to chtěla mít dočtené. Právě v třetím díle je to málo záživné a spousta věcí se tam opakuje. Nejlepší na knihách bylo nejspíš objevování Christianovy minulosti, sbližování postav - to bylo nejspíš to, co mě donutilo sérii dočíst až do konce. A jak to skončilo? Přesně podle mých očekáváních.


První setkání s Christianem Greyem


Když Christian odhalí všechna svá tajemství

Kate a její zpovědi

Když se stane nějaká pohroma

Když Anastasie udělá něco, co je v Christianových očích nebezpečné

Když se Anastasie hádá s Christianem, ačkoliv je to naprostá blbost

Když Anastasie řekně něco opravdu překvapujícího, co mi vyrazí dech

Když se Christian opravdu, ale opravdu na*ere

Bohyně a podvědomí, se kterými Anastasie mluví
Začátek
Konec

Elena

První žhavý polibek ve výtahu

Když se Christian konečně přiznává k něčemu, co už je všem jasné

Když se Anastasie udělá vždy, když jí Christian řekne

Christianova povaha

Styl psaní, celková zápletka, postavy

Musím říct, že mě shánění těch obrázků opravdu baví. Myslím, že se to dalo udělat určitě lépe. Mohla jsem se více zaměřit na knihu a příběh, ale nechtěla jsem moc spoilerovat. :) Snad se pobaví aspoň ti, co už alespoň jeden díl četli. A řekněte - mám se do příště pokusit udělat nějakou další takovou "recenzi" z gifů, když nebude moc o čem psát? A pokud máte nějaké připomínky, nápady, jak se do příště zlepšit, sem s nimi.
Veškeré obrázky jsou z google.com.

První díl: 4/5
Druhý díl: 4/5
Třetí díl: 3/5
Kane
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 E_V_E E_V_E | E-mail | Web | 20. července 2013 v 17:48 | Reagovat

Ten Johnny Depp 8DDD to si vystihla! 8DDD

2 Kane Kane | Web | 20. července 2013 v 18:20 | Reagovat

[1]: Ten se mi taky děsně zamlouvá. :D Hned jak jsem to našla, věděla jsem, že to vystihuje. :D

3 Infinity Infinity | Web | 21. července 2013 v 1:14 | Reagovat

To je skvělý nápad na recenzi. Žádnou recenzi s animacemi jsem ještě neviděla a to mě právě pobavilo. :D
Já si asi Padesát odstínů šedi nikdy číst nebudu, vůbec mě to neláká. :D
Už jsem četla tolik negativních recenzí na tuhle knihu(y) a to mi stačilo. :-)

4 Kane Kane | Web | 21. července 2013 v 10:47 | Reagovat

[3]: Já právě taky, pak jsem ale četla jednu velice.. spravedlivou, řekla bych. Opravdu to sedělo. :) A to mě nakonec dokopalo k tomu si ty díly sehnat. :) A chytlo mě to tolik, že jsem přečetla všechny díly. Prostě jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Je to hrozně podobný Twilight, takže jsem věděla, co se zhruba stane. Je to milý příběh, ale dalo by se to udělat lépe. Zkrátka taková odpočinková série.

5 Simi Simi | E-mail | Web | 21. července 2013 v 11:40 | Reagovat

zabite

6 Vendy Vendy | Web | 21. července 2013 v 19:14 | Reagovat

Tak tohle jsou velmi výmluvné gify, mnohé mě pobavily. Ty ksichty, výrazy, akce!
Zajímavý způsob recenze, hovoří za vše. A z knihy jsem měla podobný pocit, čte se dost dobře, když od ní nic nečekám, i mile překvapí, ale zas taková pecka to není, bestseler roku bych tomu nedala. Dvojku teprve budu číst, jsem zvědava i na film, možná bude i lepší než předloha.
Hodně mi to evokovalo film 9 a1/2 týdne, jestli jsi jej viděla.
Ale ideální knížka na dovolenou. Nebo jen tak, na odpočinkové čtení. :-)

7 Vendy Vendy | 21. července 2013 v 19:16 | Reagovat

P.S. bohyně a podvědomí nemají chybu. :D

8 Kane Kane | Web | 22. července 2013 v 12:40 | Reagovat

[6]: Film jsem neviděla, zkusím se na něj kouknout. :) Někde jsem na něj i narazila, ale nezaujal mě. Na film jsem momentálně taky hodně zvědavá. Ze začátku jsem si říkala, proč to točí, ale teď se možná i trochu těším. A z knížky jsem měla stejné pocity jako ty - tvá recenze je hodně pravdivá. :) Já si oblíbila to podvědomí + bohyni a pak teda ještě Elenu. :D To u mě vystihuje úplně.

9 Pořád Skřítek Pořád Skřítek | Web | 27. července 2013 v 15:20 | Reagovat

Mé kritické krvi momentálně napěchované kofeinem se zatím poštěstilo přečíst pouze první díl. A pořád jsem si to představovala s Edwardem a Bellou a přemýšlela, která postava byla kterou v původní fanfiction. A musím říct, že jako fanfiction by se mi to líbilo. Bohužel, převod do knihy tomu docela ublížil. Uvidím, co přinesou další díly.
Jinak - recenze je skvělá! U gifů jsem se vážně pobavila a opravdu sedí. :-)
(BTW koukáš na American Horror Story? Nemůžu si nevšimnout dvojité nálože Tatea.)

10 Kane Kane | Web | 27. července 2013 v 21:14 | Reagovat

[9]: Jako fanfiction to bylo o dost lepší, ale je pravda, že příběhu tam moc nebylo. Byla to vše spíše taková omáčka k sexu, ale líbilo se mi to. Jinak se na něj nekoukám. Vše, co má v názvu horror mě odpuzuje, jsem strašpytel. :D Které obrázky máš na mysli? Jinak moc děkuji. :)

11 Leslie Leslie | 22. srpna 2013 v 10:21 | Reagovat

Já znám jen gif recenze k dílům různých seriálů, na knížku by mě to udělat nenapadlo. :-D Nejvíc se směju u té Katy Perry, když přijde na scénu Christian Grey. :D  :D  A potěšila jsi mě, že's tam dala Deana ze Supernatural ♥ :-D
Fifty shades of grey jsem nečetla a ani mě to moc neláká. Reakce jsou různé, od některých slyším chválu, jiní na to zase nadávají, tak nevím. :-D Jakmile dočtu píseň ledu a ohně atd. (vzhledem k tomu, kolik stránek to má, budu ráda, když to dokončím do Vánoc se svým současným, seriály ovlivněným, tempem :D), asi se na to vrhnu. :-)
Skvělá recenze.

12 Kane Kane | Web | 22. srpna 2013 v 11:56 | Reagovat

[11]: :) Já na to byla zvědavá právě kvůli všem těm názorům. :) Když od toho čekáš jen to nejhorší, mile tě to překvapí a nakonec se ti to třeba i zalíbí. :) Ta kniha má svým způsobem co nabídnout, ale záleží, jak se na to koukneš. Jinak je to ak vystřižené ze Stmívání. :) A já mám teď taky velice šněčí tempo. :D

13 Amia Amia | Web | 27. října 2013 v 21:08 | Reagovat

Ach bože ano prosím, ty gify jsou boží :D  :D

14 Kane Kane | Web | 27. října 2013 v 23:57 | Reagovat

[13]: Díky. Teď s dostupem času mám na celou sérii trochu jiný názor, ale myslím, že ty gifty budou stejné za každé situace. :D

15 Sima Sima | E-mail | Web | 18. září 2014 v 23:33 | Reagovat

Tak tie gify boli genialne s tym Johhnym deppom si to vystihla :D aj posledny giff bol perfektny :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Všechny texty (kromě anotací) jsou v mém vlastnictví. Přísný zákaz kopírování veškerých textů a fotografií. Na obrázky, které nejsou moje, stačí kliknout a dostanete se ke zdroji. Pokud naleznete obrázek bez zdroje, prosím, napište mi, pokusím se ho doplnit. Děkuji.
Kane